ØFP Presse
•  Forsiden
•  Filmlisten

De seneste film
•  Sauna Sisterhood
•  Sparta
•  Lost in the night
•  Power Alley
•  Hør lige her!
•  And the king said, what a fantastic machine
•  Stille Liv
•  Et strejf af lykke
•  The Woodcutter Story
•  Rimini

       Se hele filmlisten her >>

I Don't Want to Sleep Alone

I Don't Want to Sleep Alone

RESUMÉ
Efter at været blevet overfaldet og røvet en nat i Kuala Lumpur bliver en hjemløs kinesisk mand reddet og hjulpet af en gruppe tamilske gæstearbejdere. En af dem lader manden sove ved siden af sig på en gammel madras, som de har fundet på gaden. Næste dag møder han servitricen Chyi, og han finder sig snart fanget mellem hende, sin natlige sengevært og Chyis kvindelige chef, der alle begærer den ellers afvisende og særdeles fåmælte kineser.

HANDLINGSREFERAT
Tre personers liv danner omdrejningspunktet for ”I don’t want to sleep alone”, selvom deres personlige historier fortælles gennem to parallelle handlinger. I den ene bliver karakteren ”Den hjemløse Mand”, som omtalt i filmens credits, overfaldet i Kuala Lumpur og overladt til at dø af en flok svindlere. Han reddes af Rawang, en arbejder, der kæmper for at bære på sit kæreste eje, en futon. Rawang plejer manden, bader ham og hjælper ham med at komme på toilettet – på en venlig, men ikke helt platonisk måde. I parallelhistorien er cafétjeneren Chyi tvunget til at passe sin boss’ lamme søn, som hun bader og smører ind i forskellige salver. Da den hjemløse mand er kommet sig og begynder at komme i caféen, bliver han også målet for Chyis seksuelle drømme. Disse flydende begær bliver dog overskygget af en smog, der overmander byen, og tvinger alle indbyggere til at bære masker, hvilket betyder at kys begynder godt, men ender i kvælende gisp og kvælningsfornemmelser.

OM INSTRUKTØREN
Tsai-Ming Liang er en kineser født i 1957 i Malaysia, og boede i en kampong i over 20 år, hvorefter han flyttede til Taipei. Dette fik, iflg. Tsai, ”stor betydning for hans sind og psyke”, hvilket måske senere har afspejlet sig i hans film.
"Selv i dag”, siger Tsai, "føler jeg hverken at jeg hører til i Taiwan eller Malaysia. På en måde kan jeg være hvor jeg vil og passe ind, men aldrig føle mig hjemme.” Han dimitterede fra Drama and Cinema Department of the Chinese Culture University of Taiwan i 1982 og arbejdede som teaterproducer, manuskriptforfatter og tv-instruktør i Hong Kong.

Tsai's æresbevisninger omfatter en Golden Lion (bedste film) for Vive L'Amour ved Venedig Film Festival i 1994, Sølvbjørnen for The River ved Berlins International Filmfestival i 1997, FIPRESCI-prisen for The Hole i Cannes i 1998 og Alfred Bauer-prisen og Sølvbjørnen for ”Outstanding Artistic Achievement” for The Wayward Cloud ved Berlins International Filmfestival i 2005.

Den malaysiske censur bestemte 4. marts 2007 at forbyde Tsai's seneste film optaget I Malaysia, I Don't Want to Sleep Alone, baseret på 18 punkter, hvor det fremhæves at filmen stiller landet I et dårligt lys af kulturelle, etiske og racemæssige årsager. Filmen er dog blevet fremvist i Malaysia efter at Tsai efterkom censurens ønsker og censurerede dele af filmen.  
Fakta om "I Don't Want to Sleep Alone"

Premieredato  :  17/2-2011
Instruktør  :  Tsai Ming-Liang
Manuskript  :  Tsai Ming-Liang
Medvirkende  :  Lee Kang-Sheng, Chen Siang-Chyi, Norman Bin Atun
Produkion  :  Simon Field, Keith Griffith, Wouter Barendrecht, Michael J. Werner, Bruno Pesery, Vincent Wang
Fotograf  :  Chen Sheng-Chang
Lyd  :  Tu Duu-Chih, Tang Shiang-Chu
Klip  :  Chen Sheng-Chang
År  :  2006
Land  :  Taiwan/Frankrig/Østrig
Varighed  :  118 min

Pressematerialer på "I Don't Want to Sleep Alone"

Pressemeddelelser
  I DONT WANT TO SLEEP ALONE_presse.doc
Annoncer
  41x20.pdf
  41x30.pdf
  41x50.pdf
  41x70.pdf
  86x100.pdf
  86x150.pdf
  86x50.pdf
  86x75.pdf
  I Dont Want TSA_A4.pdf
  I Dont Want TSA_Web.pdf

Billeder
I_dont_sleep_alone_web.jpg
I_dont_sleep_alone_web.jpg
Sleep Alone 2.jpg
Sleep Alone 2.jpg
Sleep Alone 3.jpg
Sleep Alone 3.jpg
Sleep Alone 4.jpg
Sleep Alone 4.jpg
Sleep Alone 5.jpg
Sleep Alone 5.jpg
Sleep Alone 6.jpg
Sleep Alone 6.jpg
Sleep Alone 7.jpg
Sleep Alone 7.jpg
Sleep Alone1.jpg
Sleep Alone1.jpg

Kontakt og information

For mere information eller bestilling, kontakt os på 86 11 64 44
alle hverdage ml. 9 og 15.
Vi glæder os til at høre fra dig!