ØFP Presse
•  Forsiden
•  Filmlisten

De seneste film
•  Sauna Sisterhood
•  Sparta
•  Lost in the night
•  Power Alley
•  Hør lige her!
•  And the king said, what a fantastic machine
•  Stille Liv
•  Et strejf af lykke
•  The Woodcutter Story
•  Rimini

       Se hele filmlisten her >>

Dit navn er Justine

Polske Mariola er fra landet. Hun er stærk og intelligent og forsvarer sine veninder mod slagteriets grove direktør. Lykkelig forelsket tager hun på ferie med kæresten Arthur til Berlin for at møde hans far. Men i den ukendte lejlighed, hvor de ’bare lige’ skal være for en nat, skifter penge hænder: Mariola er solgt til prostitution.

Her begynder en kamp for friheden og for at bevare forstand og menneskeværd mod kræfter, der vil reducere og omskabe hendes identitet. Hun berøves sit navn og sit sprog, og man søger at knække hende med alle midler. 

Vi får et stærkt, næsten ubærligt kvindeportræt af Mariola og hendes forfærdelige skæbne. Den tragiske historie er ikke bare sørgelig, men ekstrem barsk og chokerende. Vi ser en moderne verden uden medmenneskelighed og etiske værdier. Midt i den sorte pessimisme kræver filmen, at vi skaber en bedre verden.


HANDLINGSREFERAT
Mariola er en ung kvinde fra en polsk landsby. Hendes fremtidsudsigter ser ikke umiddelbart lyse ud, men hun længes efter et nyt liv. En dag fortæller hun sine bedste venner og sin bedstemor, at hun skal rejse til havet med folkeskolekæresten Artur, der lover hendes en magisk ferie, og næste dag er de på farten. Rejsen er som en drøm for Mariola, der glæder sig så meget til at møde Arturs forældre, at hun lærer sig lidt tysk fra et lydbånd. Da de når Berlin er Artur træt, og de tager hen til Arturs jugoslaviske ven, Nadenka, for at overnatte. Nadenka har et lille barn og lejligheden er skummel, men Artur lover Mariola, at de kun skal blive én nat. Uventet dukker tre af Nadenkas venner, Günter, Yurij og Niko, op i lejligheden og giver Artur penge. Artur har solgt Mariola. Hun bliver informeret om, at hendes navn nu er Justine, og at hun bliver nødt til at prostituere sig for, at mændene ikke dræber hendes bedstemor. Da hun forsøger at flygte, bliver hun brutalt voldtaget af mændene gentagne gange – undtagen af Niko.Mariola bliver installeret i en lejlighed og bliver langsomt nedbrudt både fysisk og psykisk. Niko oplærer hende som prostitueret, og der udvikler sig et uklart, men voldsfyldt forhold mellem dem. Mariola opgiver langsomt sin egen identitet for at undgå den daglige smerte og for at redde sin bedstemor.

“Dit navn er Justine” fortæller om nutidens seksuelle slaveri. 2 millioner mennesker bliver “solgt” rundt omkring i verden hvert år. Af disse bliver 200.000 kvinder solgt til europæisk prostitution og af disse er 15.000 polske kvinder - dette er fortællingen om en af dem..

OM INSTRUKTØREN
Franco de Pena, født 25. marts 1966 i Caracas, Venezuela, er en polsk-venezuelansk instruktør. I 1981 begyndte han at studere økonomi ved Caracas Universidad Central University, men efter to år forlod han Venezuela og slog sig ned i Montreal, inden han i 1987 drog til Polen, hvor han studerede på Lódz Film School, hvor han dimitterede i 1997. Hans film har modtaget over 50 internationale filmpriser verden over.


Fakta om "Dit navn er Justine"

Instruktør  :  Franco de Pena
Manuskript  :  Franco de Pena, Tomasz Kepski
Medvirkende  :  Anna Cieslak, Arno Frisch, Rafal Mackowiak, Mathieu Carrière, Dominique Pinon, Barbara Walkówna
Produkion  :  Lukasz Dzieciol
Fotograf  :  Arkadiusz Tomiak
Lyd  :  Jan Freda
Musik  :  Nikos Kypourgos
Klip  :  Jaroslaw Kaminski
År  :  2006
Land  :  Luxembourg/Polen
Varighed  :  97 min

Pressematerialer på "Dit navn er Justine"

Pressemeddelelser
  Dit navn er Justine_presse.doc

Billeder
Justine1.jpg
Justine1.jpg
Justine10.jpg
Justine10.jpg
Justine11.jpg
Justine11.jpg
Justine2.jpg
Justine2.jpg
Justine3.jpg
Justine3.jpg
Justine4.jpg
Justine4.jpg
Justine5.jpg
Justine5.jpg
Justine6.jpg
Justine6.jpg
Justine7.jpg
Justine7.jpg
Justine8.jpg
Justine8.jpg
Justine9.jpg
Justine9.jpg

Kontakt og information

For mere information eller bestilling, kontakt os på 86 11 64 44
alle hverdage ml. 9 og 15.
Vi glæder os til at høre fra dig!